Van Ludmilla
Welsh Corgi Pembroke en Langhaar Teckel

WELSH CORGI PEMBROKE

De puppy's zijn geboren op 21 november 2023

Alle puppy's hebben een gouden mandje gevonden.

Zie het verschil van 3 weken!


Helaas heeft de driekleur reu met de korte staart het niet gered. Gelukkig gaat het met de andere vier pups het wel goed. 


De eerste die geboren werd, was een driekleur reu met een lange staart, daarna volgende een rood/witte reu met een NBT (Natural BobTail), vervolgens kwam nog een rood/witte reu met ook een NBT, daarna volgende een driekleur reu met een NBT en als allerlaatste kwam er dan toch nog een teefje. een driekleur en ook een NBT.


Het Welsh Corgi Pembroke ras staat bekend om zijn unieke en charmante gedrag. Deze honden zijn buitengewoon intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe commando's oppikken. Ze zijn dan ook uitstekende kandidaten voor training en gehoorzaamheidsoefeningen. Om verveling en ongewenst gedrag te voorkomen, is het belangrijk om hun mentale stimulatie voortdurend te onderhouden. Ondanks hun kleine formaat hebben Welsh Corgi Pembroke honden een levendig en energiek karakter. Ze genieten van fysieke activiteit en hebben dagelijks voldoende beweging nodig. Om aan hun behoefte aan lichamelijke inspanning te voldoen, zijn spelletjes, wandelingen en interactieve speelsessies ideaal. Het is dan ook verstandig om rekening te houden met hun actieve aard bij het inrichten van hun leefruimte. De Welsh Corgi Pembroke staat bekend om zijn vriendelijke en sociale aard. Ze hechten zich sterk aan hun eigenaar en zijn vaak graag in de buurt van familie en vrienden. Hoewel ze van nature waaks kunnen zijn, zijn ze over het algemeen vriendelijk tegenover vreemden. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te socialiseren, zodat ze zich op hun gemak voelen in verschillende sociale situaties. Deze honden hebben vaak een sterke band met hun directe familie. Ze zijn toegewijd en liefdevol en zullen er alles aan doen om het gezin te beschermen. Hoewel ze soms een beetje achterdochtig kunnen zijn naar vreemden, kunnen ze met de juiste socialisatie leren om nieuwkomers te accepteren. Vanwege hun vriendelijke en liefdevolle aard zijn Welsh Corgi Pembroke honden uitstekende gezinshonden. Ze zijn geduldig en speels met kinderen en kunnen dus goed overweg met een gezin. Uiteraard is het belangrijk om altijd toezicht te houden op interacties tussen honden en kinderen om ervoor te zorgen dat het veilig en respectvol blijft. Ten slotte vertonen Welsh Corgi Pembroke honden soms territoriaal gedrag. Ze kunnen blaffen of proberen te waarschuwen wanneer er iemand in de buurt van hun huis of erf komt. Dit is een natuurlijke eigenschap van het ras en kan worden aangepakt door middel van training en socialisatie. Al met al is de Welsh Corgi Pembroke een intelligent, actief en sociaal hondenras dat gedijt in een liefdevolle en uitdagende omgeving. Met de juiste training, socialisatie en lichaamsbeweging kunnen deze honden plezierige en loyale metgezellen zijn voor het hele gezin.